Uitzondering op avondklok voor Sinterklaas!

Gelukkig! Sinterklaas kreeg een uitzondering op de avondklok zodat hij ‘s nachts circusmateriaal kan brengen. De intrede van Sinterklaas gebeurde dit jaar in het geheim, zonder veel toeschouwers, want dat mag niet volgens de geldende Coronamaatregelen. Toch kreeg de goedheilige man meteen al enkele vrijstellingen op die maatregelen. Zo kende de federale regering hem een uitzondering toe op de avondklok. Sinterklaas mag midden in de nacht dus nog steeds langs de daken van de huizen circusmateriaal verdelen bij alle brave kinderen.

Toch zal de sint zich wel aan een aantal maatregelen moeten houden. Het wordt belangrijker dan ooit om de afstand te bewaren. Hij vraagt kinderen dan ook om ’s nachts zeker niet uit bed te komen. Verder roept hij op om in de brief die kinderen bij hun schoen leggen duidelijk te beschrijven welk circusmateriaal ze wensen. Zo kan hij dat vlot doorgeven aan Johan van Circus JOJO.

Sinterklaas krijgt dan wel een uitzondering op de avondklok om ’s nachts het circusmateriaal rond te dragen, hij moet zich wel houden aan de beperking van het aantal knuffelcontacten: eentje, net als iedereen. “Mijn paard is mijn knuffelcontact”, verklapte de sint tijdens zijn allereerste televisie-interview. Zijn paard Slechtweervandaag is immers altijd bij Sinterklaas als hij ’s nachts, wanneer eigenlijk een avondklok geldt, het circusmateriaal ronddraagt. Het allereerste televisie-interview van de sint kan je bekijken op de website van VRT.

Dus kinderen, onthou:
– Beschrijf duidelijk welk circusmateriaal je wil: een diabolo, een eenwieler of doe eens gek.
– Blijf in bed ’s nachts.
– Ontsmet het pintje bier voor zwarte piet.
– Circus erop los, film je kunsten en stuur je filmpje naar Circus JOJO. Zo krijgt de sint jouw resultaat volgend jaar ook te zien.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.