Circus JOJO

Circus JOJO

Ballonartiesten verwerken duizenden ballonnen in levensgrote neushoorn

Een aantal ballonartiesten maakten donderdag, met de medewerking van ballonnengroothandel Sempertex Europe uit Genk, een levensgroot neushoorndesign van ballonnen. Met succes. Het ballonnenkunstwerk – verwerkt uit een 7.500-tal ballonnen in verschillende maten en kleuren, nam een dag werk in beslag, en past in het Rhino Balloon Project. Een goed doel waarvoor de groothandel zich inschreef. Het project vestigt de aandacht op de neushoornstroperij, en ijvert voor het behoud van de tot uitroeiing bedreigde neushoorns in Afrika.
Het neushoorndesign staat, naargelang de omstandigheden, een week lang tegenover de ingang van Shopping 1 in Genk. Rani Vandiest (Sempertex Europe) vertelt: “De neushoorn mag op deze plaats een week lang blijven staan. We hopen dan ook dat de ballonnen het een week lang redden. Wat van het weer en van de mensen zal afhangen”, zegt ze.

Rani Vandiest: “We werkten van 10.00 uur ’s morgens tot 19.30 uur ’s avonds aan de bouw van de neushoorn, die in verschillende stukken gebouwd is. Omstreeks 20.30 uur plaatsten we de stukken in bestelwagens en verplaatsten de neushoorn op die manier naar het centrum van Genk. Waar we hem in elkaar zetten, wat ongeveer drie kwartier in beslag nam”, legt Rani Vandiest het verloop van de dag uit.

Het team (*) is positief over het behaalde resultaat: “Door de goede voorbereiding en de planning van onze projectleider (Wouter Kipperman) is de bouw van de neushoorn zeer vlot verlopen. We hebben al zeer mooie reacties gehad”, blikt Rani Vandiest tevreden terug naar het verloop van het project.

(*) Wouter Kipperman, Rani Vandiest, Koen Van Damme, Marilyn Kochen, Francine Appeltans, Peter Vuurstaek en Steven De Maesschalck.

dEEL DIT BERICHT

Scroll naar top